Ortopedska ambulanta

Ortopedija je veja kirurgije, ki se ukvarja z boleznimi mišično-skeletnega sistema. Te so s staranjem prebivalstva, spremembo načina življenja in množičnim ukvarjanjem s športom tudi v zrelih letih v zadnjem času strmo v porastu.

Sodobna ortopedija se je prilagodila naraščajočim potrebam prebivalstva z razvojem novih, učinkovitejših metod klinične diagnostike, konservativnega –neoperativnega in predvsem kirurškega zdravljenja bolezni kosti, sklepov, mišic, vezi in tetiv. Z razvojem novih, manj invazivnih, diagnostično-terapevtskih metod se je bistveno povečal tudi obseg obravnave ortopedskega bolnika in posledično razvila subspecializacija ortopedov za posamezna področja.

V ortopedski ambulanti MD medicina, Sanatorij Ljubljana, nudimo subspecialistične preglede s področij:
športnih poškodb, degenerativnih in drugih obolenj mišično-skeletnega sistema s poudarkom na temeljiti in hitri diagnostiki za čim hitrejšo postavitev pravilne diagnoze in ukrepanje v smislu preventivnega svetovanja bolnikom, konservativne terapije ali operativnega zdravljenja.

Naši ortopedi so vrhunski strokovnjaki na področjih športne ortopedije, hrbtenične kirurgije, kirurgije stopala, artroplastike sklepov, otroške ter tumorske ortopedije.

ORTOPEDSKI KONZILIJ (nova storitev)

V primeru podajanja mnenja glede težjih primerov, kar se tiče bolezni in poškodb hrbtenice. Cena storitve je 300,00 EUR.

Kontaktna oseba: Urban Brulc, dr. med.

Email: urban.brulc@md-medicina.si