Ortopedska ambulanta

Ortopedija je veja kirurgije, ki se ukvarja z boleznimi mišično-skeletnega sistema. Te so s staranjem prebivalstva, spremembo načina življenja in množičnim ukvarjanjem s športom tudi v zrelih letih v zadnjem času strmo v porastu.

Sodobna ortopedija se je prilagodila naraščajočim potrebam prebivalstva z razvojem novih, učinkovitejših metod klinične diagnostike, konservativnega –neoperativnega in predvsem kirurškega zdravljenja bolezni kosti, sklepov, mišic, vezi in tetiv. Z razvojem novih, manj invazivnih, diagnostično-terapevtskih metod se je bistveno povečal tudi obseg obravnave ortopedskega bolnika in posledično razvila subspecializacija ortopedov za posamezna področja.

V ortopedski ambulanti MD Medicina, Sanatorij Ljubljana, nudimo subspecialistične preglede s področij:
športnih poškodb, degenerativnih in drugih obolenj mišično-skeletnega sistema s poudarkom na temeljiti in hitri diagnostiki za čim hitrejšo postavitev pravilne diagnoze in ukrepanje v smislu preventivnega svetovanja bolnikom, konservativne terapije ali operativnega zdravljenja.

Naši ortopedi so vrhunski strokovnjaki na področjih športne ortopedije, hrbtenične kirurgije, kirurgije stopala, artroplastike sklepov, otroške ter tumorske ortopedije.