Primarij Bogomir Gorenšek je specialist ortopedske kirurgije in ustanovitelj MD medicina d.o.o. Diplomiral je na Medicinski fakulteti v Ljubljani in najprej začel z delom splošnega zdravnika v ZD Ljubljana. Leta 1979 se je zaposlil v UKC Ljubljana. Sprva je delal na oddelku splošne kirurgije, nato pa leta 1981 pričel specializacijo iz ortopedije.

Po opravljenem specialističnem izpitu se je izpopolnjeval iz otroške ortopedije in kirurgije hrbtenice v Avstriji, Nemčiji, Nizozemski, Angliji, Franciji in ZDA. Bil je eden od začetnikov kirurškega zdravljenja deformacij hrbtenice pri bolnikih z živčno-mišičnimi boleznimi in je avtor izvirnih kirurških metod. Do leta 2003 je bil namestnik predstojnika ortopedske klinike v Ljubljani.

Od ustanovitve deluje v pro bono ambulanti za osebe brez zdravstvenega zavarovanja, sprva v skupnih prostorih, od leta 2004 pa v svoji zasebni ortopedski ordinaciji MD medicina. Je ustanovni član Spine Expert Group, bil je tudi njen predsednik. Bil je član Scientific Advisory Board, Intrinsic Orthopedic Company (Boston, ZDA), član American Academy for Neurological Disorders. Je aktiven član Zdravniške zbornice Slovenije, predsednik nadzornega sveta ZZZS in član ZD Ljubljana ter avtor številnih znanstvenih člankov in patentov doma in v tujini.

prim. Gorenšek Miro, dr. med., specialist ortopedske kirurgije

SPECIALIST ZA CELOTNI MIŠIČNO-SKELETNI SISTEM
(01) 430 90 10

Koncesijska ambulanta: Torek 17:00 – 19:00, Sreda 8:30 – 13:00 

Zav. MB: 13:00 – 14:30 (vsak 3. torek v mesecu)

  • link na urnik od tega zdravnika
  • link na naročanje