Po končanem študiju medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je opravil pripravništvo v UKC Ljubljana. Vpisal se je na podiplomski študij, ki ga sedaj končuje z doktorsko nalogo. Specializacijo iz kirurgije je opravljal tri leta. Nato je profesionalno pot nadgradil s spremembo specialnosti v urologijo, ki jo je končal leta 2008. Zaključni izpit je opravil v Ljubljani in nato evropsko stopnjo v Atenah, kjer je pridobil naziv Fellow of Board of Urology (FEBU). Leta 2008 se je zaposlil v UKC Ljubljana na Urološki kliniki.

Tu se je najbolj zanimal za nove tehnologije operativnih posegov, z laparoskopskimi in endoskopskimi posegi. Zelo so ga pritegnile operacije z robotsko napravo, zato je leta 2013 opravil 6-mesečno dopolnilno izobraževanje na kliniki Saint-Augustin v Bordeauxu, v Franciji, kjer izvajajo večino laparoskopskih operacij z robotskimi napravami. Ukvarja se s splošno urologijo, zdravljenjem obolenj ledvic, nadledvičnih žlez, sečevodov, mehurja, prostate, sečnice, moških in ženskih spolnih organov.

Dodatno se izobražuje na sestankih urologov doma in po svetu, kjer si izmenjujejo novosti o zdravljenju in izboljšave pri kirurških metodah. Sodeluje pri izobraževanju specializantov urologije in je nekaterim tudi mentor.  Sodeluje v strokovnih svetih združenj bolnikov, razvija ambulatno dejavnost bolnikov z nevrološkimi okvarami in funcionalnimi urološkimi motnjami. Vključen je v raziskovalno in razvojno dejavnost na Urološki kliniki v Ljubljani. S skrbjo za primerno in pravočasno obravnavo uroloških bolnikov prinaša trenutno najučinkovitejše metode zdravljenja v slovenski prostor.

asist. Gubina Borut, dr.med, specialist urologije

specialist urologije
(01) 430 90 10

Samoplačniška ambulanta: 15:00 – 18:00 (vsak 2. in 4. ponedeljek)

  • link na urnik od tega zdravnika
  • link na naročanje