Dr. Borut Pompe je diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Specializacijo iz ortopedije je opravil leta 2004. Od leta 2004 je zaposlen na Ortopedski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Leta 2001 je pridobil magisterij znanosti in leta 2007 doktorat znanosti iz medicine z doktorsko disertacijo z naslovom: »Biomehanska analiza rentgenogramov kolkov pri preiskovancih s primarno osteoartrozo«.

Izkušnje s področja ortopedije je pridobil kot gostujoči raziskovalec na več mednarodnih institucijah: University Central Hospital, Oulu, Finska (1995), Oddelek za ortopedijo na Assaf Harofeh Medical Centre, Izrael (1996), Artro Clinic, Stockholm, Švedska (2003), v programu akademskega gostovanja na Hospital for Special Surgery, New York, ZDA (2013).

Njegova interesna področja vključujejo kompleksne rekonstrukcije kolena, predvsem hujše deformacije pri revmatičnih in artritičnih bolnikih ter hemofilikih, kot tudi artroskopsko operacijo kolena in operacijo vezi. Od januarja 2011 je vodja operacijske dvorane na Ortopedski kliniki v Ljubljani. Njegovo trenutno raziskovalno delo je usmerjeno na ugotavljanje načinov zmanjšanja krvavenja po zamenjavi celotnega kolena in lajšanja bolečin po operaciji kolena. Sodeluje pri kliničnem preskušanju na bolnikih s totalno artroplastiko kolena in preučuje različne tehnike preparacije pogačice med operacijo.

dr. Pompe Borut, dr.med., specialist ortopedske kirurgije

SPECIALIST KIRURG ZA POŠKODBE IN OBOLENJA KOLENSKEGA SKLEPA, ZA POŠKODBE IN OBOLENJA RAMENSKEGA SKLEPA TER ENDOPROTETIKO KOLENSKEGA TER KOLČNEGA SKLEPA
(01) 430 90 10

Samoplačniška ambulanta: 16:00 – 18:00 (vsak 1. in 3. ponedeljek v mesecu)

  • link na urnik od tega zdravnika
  • link na naročanje