Študij medicine je končal leta 2003 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. S specializacijo iz urologije je začel leta 2004 v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in jo zaključil leta 2010 s pohvalo. Opravil je evropski izpit iz urologije (Fellow of EBU) in je član združenja EAU (European Association of Urology). Redno se udeležuje strokovnih srečanj in se nenehno dodatno izobražuje v tujini. Leta 2014 se je izobraževal v Belgiji, kjer je pridobil znanje o minimalno invazivni kirurgiji. Leta 2016 se je v Angliji dodatno izobrazil na področju robotske kirurgije.

Od leta 2006 je del transplantacijske ekipe v mreži Slovenija transplant. Ves čas stremi k uvajanju novitet v kirurgiji urotrakta. Kot del ekipe je v klinično prakso uvedel mnogo novih kirurških metod in tako izboljšal kakovost zdravljenja uroloških bolnikov. Ves čas raziskuje in uči mlajše rodove zdravnikov kot asistent na Medicinski fakulteti. Je oče dveh otrok, del velike zdravniške družine, predan športnik, ki se zaveda, kako težko je uskladiti družinsko življenje, službene obveznosti in spočito telo za doseganje najboljših rezultatov pri zdravljenju svojih bolnikov.

Izjemno strokovno znanje, tehnična dovršenost, umetniško oko ter predanost in razumevanje bolnikov mu to tudi omogočajo. Je oče dveh otrok, del velike zdravniške družine, predan športnik, ki se zaveda, kako težko je uskaditi družinsko življenje, službene obveznosti in spočito telo za doseganje najboljših rezultatov pri zdravljenju svojih bolnikov.

asist. Hawlina Simon, dr.med., specialist urologije

specialist urologije
(01) 430 90 10
  • link na urnik od tega zdravnika
  • link na naročanje