Gimnazijo Celje-Center je leta 2000 zaključil kot zlati maturant. Med študijem na Medicinski fakulteti v Ljubljani je prejel Prešernovo nagrado. Leta 2007 je opravil strokovni izpit in leta 2008 pričel s specializacijo iz ortopedske kirurgije, ki jo je opravil s pohvalo leta 2014, in se nato zaposlil na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana. Leta 2013 je pridobil naziv dr. znanosti in naziv asistent na Katedri za ortopedijo Medicinske fakultete v Ljubljani.

Kot asist. dr. je aktiven pri izvajanju vaj za študente medicine, redno objavlja članke s področja ortopedske patologije in predava na ortopedskih kongresih. Njegovo osnovno področje je kirurgija gležnja in stopala pri odraslih in otrocih, ki vključuje zdravljenje deformacij sprednjega dela stopala, ploskega stopala ter drugo patologijo gležnja in ahilove tetive. Intenzivno se ukvarja tudi z obravnavo skeletnih deformacij pri otrocih.

Na področju ortopedske patologije stopala se je izobraževal v Iowi v ZDA. Večkrat letno se udeležuje evropskih strokovnih srečanj s področja kirurgije stopala in gležnja kot tudi z drugih področij ortopedije. Obravnava tudi težave s strani popoškodbenih in degenerativnih stanj kolka in kolena.

asist. dr. Suhodolčan Lovro, dr.med., specialist ortopedske kirurgije

SPECIALIST ZA CELOTNI MIŠIČNO-SKELETNI SISTEM. SPECIALIST KIRURG ZA STOPALA TER OTROŠKO KIRURGIJO
(01) 430 90 10

Koncesijska ambulanta: 16:00 – 18:00 (vsak 2. in 4. ponedeljek v mesecu)

Samoplačniška ambulanta: 15:15 – 16:00 (vsak 2. in 4. ponedeljek v mesecu)

  • link na urnik od tega zdravnika
  • link na naročanje