Redno je zaposlen na Ortopedski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Svojo kariero je posvetil artroskopski in rekonstrukcijski kirurgiji kolka, kolena in ramenskega sklepa ter zdravljenju poškodb pri športu. Kirurških tehnik se je naučil doma in v tujini, med drugim na kliniki Artro Clinic v Stockholmu na Švedskem, v SCOI v Los Angelesu (ZDA), v Montrealu, Halifaxu in Torontu v Kanadi ter na kliniki MedSports v Ann Arborju v Michiganu (ZDA). Na univerzitetni kliniki v Aarhusu na Danskem je leta 2015 opravil trimesečno postdoktorsko izobraževanje.

15 let pomaga kot zdravnik v ženskem rokometnem klubu Krim Mercator. Je uradni zdravnik moške članske hokejske reprezentance, s katero je bil na več svetovnih prvenstvih in tudi na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014. Je avtor in soavtor prek 110 publikacij, med njimi 8 člankov v SCI revijah.

Od leta 2000 je sodeloval v sedmih nacionalnih raziskovalnih projektih. Trenutno sodeluje v raziskovalni skupini, ki razvija računalniško navigacijo artroskopskih instrumentov za izboljšanje natančnosti izvedbe posega in tako izboljšanje rezultatov zdravljenja. Kot asistent pri predmetu Ortopedija sodeluje v izobraževalnem procesu študentov ljubljanske Medicinske fakultete.

asist. dr. Stražar Klemen, dr.med., specialist ortopedske kirurgije

SPECIALIST KIRURG ZA POŠKODBE KOLENSKEGA SKLEPA, ZA POŠKODBE IN OBOLENJA RAMENSKEGA SKLEPA TER POŠKODBE KOLČNEGA LABRUMA
(01) 430 90 10

Samoplačniška ambulanta: Petek 9:00 – 12:00

  • link na urnik od tega zdravnika
  • link na naročanje