Boštjan Kocjančič je ortopedski kirurg, specializiran za operacije kolkov in kolen, predvsem vstavitve endoprotez. Študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani je zaključil leta 1988. Med študijem je sodeloval v raziskovalni skupini, ki se je ukvarjala z geometrijo kolčnega sklepa, in dobil Prešernovo nagrado za študente za raziskavo najboljše geometrije okolčja po zlomu vratu stegnenice.

Tri leta je delal kot splošni zdravnik, nato pa nadaljeval kot specializant ortopedske kirurgije. Specialistični izpit je opravil leta 2009. Poleg kirurških izkušenj in dela je bil tudi tajnik Slovenskega združenja ortopedov od leta 2009 do 2012, in tajnik 9. CEOC (srednjeevropskega ortopedskega kongresa) v Portorožu 2012. Profesionalno delo ortopedskega kirurga ga je pripeljalo do endoprotetične subspecialnosti.

Glavni področji dela sta kolčna in kolenska endoprotetika in revizijski primeri teh endoprotez. Leta 2001 je zaključil magistrski študij s primerjavo različnih metod zdravljenja zlomov vratu stegnenice. Raziskovalno delo je nadaljeval in leta 2014 zaključil doktorsko disertacijo z naslovom »Pozni rezultati zdravljenja Perthesove bolezni in klinična, radiološka in biomehanska analiza«.

asist. dr. Kocjančič Boštjan, dr.med., specialist ortopedske kirurgije

SPECIALIST KIRURG ZA ENDOPROTETIKO KOLENSKEGA IN KOLČNEGA SKLEPA
(01) 430 90 10

Koncesijska ambulanta: 11:00 – 13:00 (vsak 2. in 4. torek v mesecu)

Samoplačniška ambulanta: 13:00 – 14:00 (vsak 2. in 4. torek v mesecu)

  • link na urnik od tega zdravnika
  • link na naročanje