Ambulanta za plastično rekonstruktivno in estetsko kirurgijo

Estetske posege v grobem razdelimo na nekirurške in kirurške.
O nekirurških posegih govorimo, ko z manj invazivnimi metodami pomlajujemo obraz in telo. Med nekirurške metode pomlajevanja prištevamo:

  • zgladitev gub z botulin toksinom A,
  • povrnitev volumna tkivom z dodajanjem polnil (hialuronska kislina, lastna maščoba),
  • pomlajevanje kože z mezoterapijo,
  • lifting (dvig) obraza z resorbilnimi nitmi in
  • kemični piling.

Botulin toksin uporabimo, ko želimo preprečiti nastanek gub ali ko želimo že prisotne gube čim bolj omiliti in odstraniti. Z uporabo polnil (hialuronska kislina) obrazu povrnemo mladostni videz. Tkiva se namreč s staranjem povesijo in izgubijo svoj volumen, z dodajanjem polnila pa mladostni videz hitro in učinkovito povrnemo. Mezoterapija je metoda pomlajevanja kože, primerna za moške in ženske, kjer s praktično nebolečim postopkom pomladimo vidno postarano kožo. Če je vaša koža obarvana, aknasta ali polna brazgotin zaradi aken, mladostni videz povrnemo z uporabo kemičnega pilinga. Čas lahko zavrtimo nazaj tudi z uporabo resorbilnih niti, s katerimi dvignemo tkiva na obrazu. Po določenem času se niti resorbirajo v telo, na njihovem mestu pa pride do nastanka kolagenske niti, ki kožo nekaj časa še naprej ohranja mlado.

Ko izčrpamo neinvazivne metode iz estetske kaskade, je čas, da pomislimo na kirurško pomlajevanje. Pri tem je treba poudariti, da lahko najboljši rezultat dosežemo le z dodatnimi naknadnimi nekirurškimi postopki.