Je izredni profesor za ortopedijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani in specialist ortopedske kirurgije na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana. Subspecializan je za artroskopske in rekonstrukcijske posege kolena ter gležnja in stopala. Velik delež svojega dela posveča obravnavi športnih poškodb.

Klinično-raziskovalno delo je v preteklih desetih letih namenil zdravljenju poškodb in bolezni sklepnega hrustanca. Je mednarodno priznan strokovnjak na področju regenerativne ortopedije, s številnimi odmevnimi publikacijami, vabljenimi predavanji in sodelovanjem pri raziskovalnih projektih.

Je aktiven član Mednarodnega združenja za zdravljenje hrustanca (ICRS) ter Evropskega združenja za artroskopsko kirurgijo in športne poškodbe (ESSKA). Je član uredniškega odbora Ameriške revije za športno medicino (AJSM) in soustanovitelj Slovenske revije za medicino in šport. Opravlja tudi delo glavnega zdravnika NK Olimpija in je sodelavec Inštituta za medicino in šport – IMŠ v Ljubljani.

prof.dr. Drobnič Matej, dr.med., specialist ortopedske kirurgije

SPECIALIST KIRURG ZA ŠPORTNE POŠKODBE KOLEN, ZA PATOLOGIJO POGAČICE, ZA POŠKODBE IN OBOLENJA ZGORNJEGA TER SPODNJEGA SKOČNEGA SKLEPA IN STOPALA
(01) 430 90 10

Samoplačniška ambulanta: Četrtek 16:00 – 19:30

  • link na urnik od tega zdravnika
  • link na naročanje