Po študiju medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani se je zaposlila v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer je po končanem sekundariatu pričela s specializacijo iz anesteziologije, reanimatologije in intenzivne terapije kirurških strok. Od leta 2011 je v UKC Ljubljana zaposlena kot specialist anesteziolog in dela v različnih kirurških vejah, ob tem redno opravlja delo tudi v Ambulanti za terapijo bolečine.

Leta 2000 se je izobraževala na ljubljanski šoli za akupunkturo, in to metodo redno uporablja pri zdravljenju bolečine. Sodeluje pri multidisciplinarni obravnavi bolnikov z bolečino. Leta 2012 je bila povabljena na izobraževanje v Rotterdam v bolnico Albert Schweitzer, kjer je poglabljala znanje o intervencijskih metodah zdravljenja bolečine. Na Reki na Hrvaškem se je istega leta udeležila usposabljanja v izvajanja ultrazvočno vodenih (UZ) blokad živcev, pletežev ter aksialnih blokad.

Tudi te metode redno uporablja pri delu v ambulanti za terapijo bolečine. Udeležila se je še Šole za bolečino v okviru Evropskega združenja za bolečino (EFIC) v Montescanu v Italiji in Šole za zdravljenje maligne bolečine v Liverpoolu v Veliki Britaniji. Večkrat je bila vabljena predavateljica za področje UZ vodenih blokad na slovenskih kongresih anesteziologov. Širjenju strokovnega znanja namenja veliko časa, izjemen pomen pa pripisuje tudi odnosu s pacientom.

Ana Jurečič, dr.med., specialistka anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine

specialistka anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine
(01) 430 90 10